JOOGA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Yoga - It’s not about being good at something, it’s about being good to yourself”

Muihin aktiivisempiin joogalajeihin verrattuna yin -jooga on pikemminkin hitaasti etenevä, passiivinen ja meditatiivinen joogaharjoitus. Se on taolainen joogatyyli, jossa sovelletaan myös kiinalaista lääketiedettä. Harjoitus tehdään yleensä lattiatasossa, joko makuu,-tai istuma-asanoissa. Asanoissa ollaan useampia minuutteja

(3-10 min) kerrallaan.

 

Sen sijaan, että tietoisesti venyttelemme tai aktivoimme lihaksia, pyrkimys olisi vain olla, rentoutua jokaisessa asennossa ja tuoda tietoisuus hengitykseemme ja vallitsevaan hetkeen. Aktivaatio, venytys ja asanoiden hyödyt tapahtuvat kuin itsestään, kun antaudut ja sulat asanaan.

Pitkät ajat asanoissa aikaansaa vaikutuksen meidän faskiassa eli sidekudoksessa.

Harjoitus laittaa kehon nestevirtauksen tehokkaasti liikkeelle.

 

Yin -harjoitus sopii, mikäli etsii helppoa, lempeää, meditatiivista, palauttavaa, rentouttavaa ja stressiä lievittävää joogaharjoitusta.

Restoratiivinen jooga on usein vielä yiniäkin tuetumpaa, lempeämpää ja hitaampaa.


 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monet ihmiset kenties edelleenkin ajattelevat, että meditointi on pelkkää istumista lotusasennossa - Se on kuitenkin paljon enemmän. Meditointi on erinomainen tapa pysähtyä ja saada tilaa sekä etäisyyttä omiin ajatuksiin. Se on läsnäolemista tässä hetkessä.

 

Meditoinnin tarkoitus ei ole tyhjentää päätämme kaikesta ja kaikista mielenliikkeistämme, vaan koettaa hyväksyä ne, huomata ne, arvottamatta. Mitä useammin pysähdyt, ja keskityt hengityksesi ja aistiesi avulla vain olemiseen, tulee meditoinnista usein helpompaa. Saatat kuulla helpommin kehosi hennot kuiskaukset.

 

Meditoinnilla on tutkitusti paljon terveysvaikutuksia, se madaltaa esimerkiksi stressihormoneita ja sitä kautta voi ehkäistä useita eri sairauksia.

”The gift of learning to meditate is the greatest gift you can give yourself in this lifetime.”

Sogyal Rinpoche

MEDITAATIO